Escrima

Rate me now!
2.25

 
Escrima Image:
Escrima
 
 

Escrima

Escrima , Arnis de mano, Arnis pinne, Arnis minnen, Escrima, Eskrimador, Eskrima Stickfighting, Kali (krigisk konst), Kali (kampsport), Kali kampsporter, Kali-minne, Kali-minnen, LaPunti Arnis de Abanico, Rottingartiklar (vapen), Rottingartiklar pinne, Rottingartiklar minnen, Serrada
"Eskrima" eller "Escrima" refererar till en typ av filippinska kampsporter att understryka piska och svärd slåss. Termen och konst troligen härstammar från det portugisiska ordet "esgrima" som är den term som till stängsel. Andra termer som har trätt i allmänt bruk inkludera "Kali och Arnis de Mano" ( "sele i handen"), ibland förkortningen "FMA" används. Eskrima och Arnis är bland de många namn i första hand användas i Filippinerna i dag att hänvisa till dessa konstarter. Namnet Kali, men främst används i USA och Europa, är sällan i Filippinerna och i de flesta fall är ett okänt ord. Men på grund av den popularitet termen utanför Filippinerna och påverkan av utländska läkare, begreppet Kali alltmer erkänt och accepterat i Filippinerna. Kalis, som används i Sverige, hänvisar till ett svärd. Det är allmänt fel som synonymt med eller ett derivat av Kali (obs: suffixation av "s" inte används i filippinska språk eller dialekter som anger pluralitet). Men för alla avseenden, Eskrima, Arnis, Arnis de Mano, Kali och FMA alla till samma familj av filippinska vapen-baserade kampsporter.
Denna bild hör till följande kategorier: Filippinska kampsporter, Kampsporter av Malajiska skärgård, Stick kämpar.

titta även på de andra utmärkta bilder:
1.Wrestling 2.Karate 3.Disc hund 4.Hästsko
5.Speed golf 6.Hopper ballooning 7.Sledding 8.Biljard
1.wrestling, 2.karate, 3.disc-hund, 4.hästsko, 5.speed-golf, 6.hopper-ballooning, 7.sledding, 8.biljard

  Image-opedia cloud
Link to this page! - copy the code below:

Den största bilden tillhör Adam Hally detta license. Bilden beskrivning texten är översatt från wikipedia (Escrima) och licensieras under GFDL.
Email Us

Sök på vår webbplats:Bookmark and Share