Ескрима

Rate me now!
2.20

 
Ескрима Image:
Ескрима
 
 

Ескрима

Ескрима , Арнис де мано, Арнис стицк, Арнис штапићи, Есцрима, Ескримадор, Ескрима Стицкфигхтинг, Кали (борилачке вештина), Кали (борилачке вештине), Кали борилачке вештине, Кали стицк, Кали штапићи, ЛаПунти Арнис де Абаницо, Ратан палма (оружје), Ратан палма стицк, Ратан палма штапићи, Серрада
"Ескрима" или "Есцрима" се односи на класу Филипино Борилачке вештине које наглашавају стицк и мач борбе. Појам и уметности највероватније потиче из Португалски реч "есгрима", који је појам за ограде. Остали појмови који су ушли у заједничка употреба укључује "Кали" и "Арнис де Мано" ( "упрегнути у руке"); повремено скраћеница "ФМА" која се користи. Ескрима и Арнис су међу многим именима првенствено користи у Филипини данас упутити на ове уметности. Име Кали, иако првенствено користи у Сједињеним Америчким Државама и Европи, ретко се користе у Филипинима и у већини случајева је непозната реч. Али с обзиром на популарност тог појма ван Филипина и утицај страног практичаре, израз Кали је све бити призната и прихваћена у Филипини. Калис, као што се користе у Филипинима, односи се на мач. То је уобичајено у заблуди као синоним за деривативно или облику Кали (напомена: суффиксатион за "с" се не користи у филипински језици и дијалекти који означава плурал). Међутим, за све намере и сврхе, Ескрима, Арнис, Арнис де Мано, Кали и ФМА све се односе на исту породицу Филипино оружја-басед борилачке вештине.
Ова слика припада у следеће категорије:: Филипино борилачке вештине, Борилачке вештине и Малајски архипелага, Стицк борбе.

поглед и на ове друге одличне слике:
1.Мачевање 2.Смицалица метак такмичење 3.Базен 4.Цапоеира
5.Стони тенис (Пинг понг) 6.Фокс лов 7.Цалва 8.Випербалл
1.мачевање, 2.смицалица-метак-такмичење, 3.базен, 4.цапоеира, 5.стони-тенис-(пинг-понг), 6.фокс-лов, 7.цалва, 8.випербалл

  Image-opedia cloud
Link to this page! - copy the code below:

Главна слика припада Adam Hally са овим license. Слику Опис текста је преведен са wikipedia (Ескрима) и лиценцирано под GFDL.
Email Us

Претражи наше странице:Bookmark and Share