Eskrima

Rate me now!
4.55

 
Eskrima Image:
Eskrima
 
 

Eskrima

Eskrima , Arnis de mano, Arnis stick, Arnis stokjes, Escrima, Eskrimador, Eskrima Stickfighting, Kali (martial art), Kali (vechtsport), Kali VECHTSPORTEN, Kali-stick, Kali-sticks, LaPunti Arnis de Abanico, Rattan (wapen), Rotan stok, Rotan stokjes, Serrada
"Eskrima" of "Escrima" verwijst naar een klasse van Filipino Martial Arts dat benadrukken stick en zwaardvechten. De term en de kunst meest waarschijnlijk afkomstig is van het Portugese woord "esgrima" dat is de term voor omheiningen. Andere termen die in gemeenschappelijk gebruik zijn "Kali" en "Arnis de Mano" ( "tuigmakerswerk van de hand"); soms de afkorting "FMA" wordt gebruikt. Eskrima en Arnis zijn tussen de vele namen vooral gebruikt in de Filipijnen vandaag te verwijzen naar deze kunst. De naam Kali, hoewel voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en Europa, wordt zelden gebruikt in de Filippijnen en in de meeste gevallen is een onbekend woord. Maar vanwege de populariteit van de term buiten de Filipijnen en de invloed van buitenlandse hulpverleners, wordt de term Kali wordt steeds meer erkend en aanvaard in de Filippijnen. Kalis, zoals gebruikt in de Filipijnen, verwijst naar een zwaard. Het is vaak mis als synoniem of een afgeleide vorm van kali (Let op: suffixation van de "s" wordt niet gebruikt in Filipijnse talen of dialecten aan te geven pluraliteit). Echter, voor alle opzichten, Eskrima, Arnis, Arnis de Mano, de Kali en FMA allemaal verwijzen naar dezelfde familie van Filipijnse wapens op basis van de vechtsport.
Dit beeld behoort tot de volgende categorieën: Filippijnse vechtsport, VECHTSPORTEN van Maleise archipel, Stick gevechten.

kijk ook op deze andere uitstekende beelden:
1.Zeilwagenrijden 2.Wakeboarden 3.Wielersport 4.Domino
5.Dammen 6.Dubbelschuin kanoën 7.Boogschieten 8.Bergbeklimmen
1.zeilwagenrijden, 2.wakeboarden, 3.wielersport, 4.domino, 5.dammen, 6.dubbelschuin-kanoën, 7.boogschieten, 8.bergbeklimmen

  Image-opedia cloud
Link to this page! - copy the code below:

De belangrijkste afbeelding behoort tot Adam Hally met deze license. Het beeld beschrijving tekst is vertaald uit wikipedia (Eskrima) en gelicentieerd onder de GFDL.
Email Us

Zoek op onze website:Bookmark and Share