Telemark skijanje

Rate me now!
3.40

 
Telemark skijanje Image:
Telemark skijanje
 
 

Telemark skijanje

Telemark skijanje , Telemarking, Telemark ski, Telemark skretanje
Telemark skijanje je termin koji se koriste za skijanje koristeći Telemark pretvoriti, što je tehnika izum Norveški Sondre Norheim. Također je poznat kao "peta besplatno skijanje." Za razliku od alpskog skijanja opreme, skije za koristi telemarking su obvezujuće samo da povezuje boot na ski na nožnim prstima, kao u skijaškom trčanju. Telemark pretvara se vodio s peta stan na vanjskim ski (na skijaški spust na kraju prijelazu), dok su iznutra (uzbrdo) je skijaąke izdvajali ispod skijaą tijelo s flexed koljeno i odrastao peta. Na skijama su raspoređen, ali ne sasvim paralelna, a 50% do 80% od tjelesne težine se distribuira na vanjskim ski, ovisno o snijegu uvjetima. Odnos između dvije skije često je metaphorically shvaćen kao jedno duže, ali izvijenih ski. Razlog za ovo metafora je da je ova krivulja koje diktira skrenuti omjer je skijaš i definiše odnos između dvije skije. Krivulje može biti prilagođen u letu po Telemark skijaąica kao diktirati uvjete. To je često misli kao skijaš zapošljavaju svoje dvije skije kao "single ski s varijabilnim sidecut."
Ova slika pripada u sljedeće kategorije:: Vrste skijanja.

pogled i na ove druge odlične slike:
1.Geocaching 2.Brzo klizanje 3.Područje target 4.Football (soccer)
5.Kabaddi 6.Iaijutsu 7.Turno trkaći automobil 8.Powerlifting
1.geocaching, 2.brzo-klizanje, 3.područje-target, 4.football-(soccer), 5.kabaddi, 6.iaijutsu, 7.turno-trkaći-automobil, 8.powerlifting

  Image-opedia cloud




Link to this page! - copy the code below:

Glavna slika pripada hvrauhal s ovim license. Sliku Opis teksta je preveden sa wikipedia (Telemark skijanje) i licencirano pod GFDL.
Email Us





Pretraži naše stranice:



Bookmark and Share