Eskrima

Rate me now!
2.20

 
Eskrima Image:
Eskrima
 
 

Eskrima

Eskrima , Arnis de mano, Arnis stick, Arnis štapići, Escrima, Eskrimador, Eskrima Stickfighting, Kali (borilačka vještina), Kali (borilačke vještine), Kali borilačke vještine, Kali stick, Kali štapići, LaPunti Arnis de Abanico, Ratan palma (oružje), Ratan palma stick, Ratan palma štapići, Serrada
"Eskrima" ili "Escrima" se odnosi na klasu Filipino Borilačke vještine koje naglašavaju stick i mač borbe. Pojam i umjetnosti najvjerojatnije potječe iz Portugalski riječ "esgrima", koji je pojam za ograde. Ostali pojmovi koji su ušli u zajednička upotreba uključuje "Kali" i "Arnis de Máno" ( "upregnuti u ruke"); povremeno skraćenica "FMA" koja se koristi. Eskrima i Arnis su među mnogim imenima prvenstveno koristi u Filipini danas uputiti na ove umjetnosti. Ime Kali, iako prvenstveno koristi u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, rijetko se koriste u Filipinima iu većini slučajeva je nepoznata riječ. Ali s obzirom na popularnost tog pojma izvan Filipina i utjecaj stranog praktičare, izraz Kali je sve biti priznata i prihvaćena u Filipini. Kalis, kao što se koriste u Filipinima, odnosi se na mač. To je uobičajeno u zabludi kao sinonim za derivativno ili obliku Kali (napomena: suffixation za "s" se ne koristi u filipinski jezici i dijalekti koji označava plural). Međutim, za sve namjere i svrhe, Eskrima, Arnis, Arnis de Mano, Kali i FMA sve se odnose na istu porodicu Filipino oružja-based borilačke vještine.
Ova slika pripada u sljedeće kategorije:: Filipino borilačke vještine, Borilačke vještine i Malajski arhipelag, Stick borbe.

pogled i na ove druge odlične slike:
1.Wakeboarding 2.Biciklizam 3.Dominoes 4.čunj
5.Outrigger kanuing 6.Flight streličarstvo 7.Track Racing 8.Podvodni nogomet
1.wakeboarding, 2.biciklizam, 3.dominoes, 4.čunj, 5.outrigger-kanuing, 6.flight-streličarstvo, 7.track-racing, 8.podvodni-nogomet

  Image-opedia cloud
Link to this page! - copy the code below:

Glavna slika pripada Adam Hally s ovim license. Sliku Opis teksta je preveden sa wikipedia (Eskrima) i licencirano pod GFDL.
Email Us

Pretraži naše stranice:Bookmark and Share