Eskrima

Rate me now!
2.60

 
Eskrima Image:
Eskrima
 
 

Eskrima

Eskrima , Arnis де mano, Arnis стик, Arnis щеки, Escrima, Eskrimador, Eskrima Stickfighting, Кали (бойно изкуство), Кали (бойните изкуства), Кали на бойните изкуства, Кали стик, Кали щеки, LaPunti Arnis де Abanico, Ратан (оръжие), Ратан пръчка, Ратана щеки, Serrada
"Eskrima" или "Escrima" се отнася към класа на филипински бойни изкуства се подчертае, че борбата с пръчка и нож. Терминът и изкуството най-вероятно произхожда от португалската дума "esgrima", която е план за фехтовка. Други условия, които са влезли в обща употреба включват "Кали" и "Arnis де Máno" ( "впрягане на ръка"); понякога абревиатурата "FMA" се използва. Eskrima и Arnis са сред многото имена, използвани предимно в България днес, за да се отнасят към тези изкуства. Името Кали, въпреки че използва предимно в САЩ и Европа, е рядко използвани във Филипините и в повечето случаи е непозната дума. Но благодарение на популярността на термина извън Филипините и влиянието на чуждестранните лекари, терминът Кали е все повече се признава и приета във Филипините. Kalis, както се използва в България, се отнася до меча. Тя е често погрешно като синоним на или дериватен форма на Кали (Забележка: suffixation на "S" не е използван в филипински езици или диалекти да се посочи съвместителство). Все пак, за всички намерения и цели, Eskrima, Arnis, Arnis де Mano, Кали и FMA всички се отнасят до една и съща фамилия от филипински оръжия базирани на бойните изкуства.
Това изображение принадлежи към следните категории: Филипински бойни изкуства, Бойни изкуства на Малайски архипелаг, Stick борба.

изглежда също и в тези други отлични изображения:
1.Куче спортове 2.SNORKELING 3.Sprinting 4.Taekwondo
5.Сняг kiting 6.Плажен волейбол 7.Северните комбиниран 8.Shidokan
1.куче-спортове, 2.snorkeling, 3.sprinting, 4.taekwondo, 5.сняг-kiting, 6.плажен-волейбол, 7.северните-комбиниран, 8.shidokan

  Image-opedia cloud
Link to this page! - copy the code below:

Основното изображение принадлежи към Adam Hally с този license. Образът описание текста е преведена от wikipedia (Eskrima) и лицензирани под GFDL.
Email Us

Търсене в нашия сайт:Bookmark and Share